Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@08:22:57 GMT

آیا بارداری با کیست تخمدان ممکن است؟

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۹۵۷۱۷

آیا بارداری با کیست تخمدان ممکن است؟

کیست تخمدان از بیماری هایی است که بسیاری از خانم ها را در سرتا سر جهان در گیر می کند. خوشبختانه بسیاری از انواع کیست های تخمدان به راحتی قابل درمان هستند و یا حتی بدون درمان و بصورت طبیعی از بین می روند. اما گاهی نیز می توانند نشانه سرطان تخمدان یا آندومتریوز باشند. بنابراین در صورت تشخیص نباید نسبت به آن بی اهمیت باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوالی که برای خیلی از خانم ها در این زمینه پیش می آید این است که آیا کیست تخمدان مانع بارداری می شود یا خیر؟

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ در این مقاله پاسخ این سوال را بصورت علمی و کامل بخوانید.

کیست تخمدان چیست؟

کیست تخمدان محلی در تخمدان است که حاوی موادی مایع و بصورت کیسه مانند است. کیست های تخمدان معمولا به خاطر تخمک گذاری ایجاد می شوند. در بیشتر موارد، در هنگام تخمک گذاری فولیکول حاوی تخمک پاره می شود و مواد مایع داخل آن خارج شده یا جذب می شود.

اما گاهی اقات تخمک بدون پارگی فولیکول آزاد می شود و مایع محبوس در آن به کیست تبدیل خواهد شد. گاهی اوقات کیست تخمدان باعث ایجاد درد یا نفخ می شود. در برخی موارد نیز کیست رشد می کند و بزرگتر می شود که باید تحت درمان یا جراحی قرار بگیرد

علائم داشتن کیست تخمدان چیست؟

در بیشتر موارد علائم کیست تخمدان مشخص نیست و اصلا فرد تا قبل از سونوگرافی متوجه آن نمی شود. به همین دلیل گاهی بعضی از کیست ها در سونوگرافی های بارداری مشخص می شوند که با توصیه های پزشکی قابل درمان هستند. اما اگر خیلی بزرگ شود یا پاره شود یا جریان خون ورودی به تخمدان را مسدود کند، علائم زیر را مشاهده خواهید کرد:

    تکرر ادرار

    خستگی شدید

    تغییر چرخه پریودی و شدت و نظم آن

    دشوار بودن خالی کردن شکم

    مشکل هضم غذا

    احساس نفخ یا پر بودن

آیا کیست تخمدان بر بارداری تاثیر می گذارد؟

در بیشتر موارد، کیست تخمدان باعث ناباروری نمی شود. اما در بعضی شرایط خاص می تواند باعث به خطر افتادن بارداری شود. این شرایط عبارتند از:

آندومتریز:

آندومتریز باعث ایجاد کیست تخمدان می شود. در این حالت بافت های داخل رحم در خارج از آن رشد می کنند.

سندروم پلی کیستیک تخمدان:

در حالت سندرم تخمدان پلی کیستیک، کیست های کوچکی در تخمدان ایجاد می شوند. این مشکل باعث به هم خوردن نظم پریودی و افزایش هورمون ها می شود و در صورت عدم درمان می تواند فرد را دچار ناباروری نماید.

کیست های تخمدان که بر شانس باردار شدن تاثیر نمی گذارند:

اگر پزشک یکی از کیست های زیر را شناسایی کرد نگران نباشید زیرا تاثیری بر بارداری ندارند:

کیست های عملکردی:

کیست هایی مانند کیست های فولیکولی یا کیست جسم زرد شایع ترین نوع کیست تخمدان و معروف به کیست های عملکردی هستند. این کیست ها معمولا در طول چرخه پریودی تشکیل می شوند و بر احتمال بارداری تاثیر نمی گذارد. در واقع این کیست ها نشان می دهند بدن در روند باروری به درستی عمل می کند و در اکثر مواقع بصورت خود به خودی از بین می روند.

کیستادنوما:

رشد این کیست ها از سطح تخمدان انجام می شود. این کیست ها بر باروری تاثیر نمی گذارند اما باید درمان شوند.

کیست های درموید:

برخلاف سایر کیست ها که حاوی مایع هستند، در این کیست پوست، مو و گاهی اوقات دندانه دیده می شود. این کیست ها نیز باعث ناباروری نمی شوند.

تشخیص کیست تخمدان چگونه است؟

پزشک از طریق آزمایش های مختلف می تواند کیست تخمدانی و محل آن را تشخیص دهد. این روش ها شامل موارد زیر می باشند:

سونوگرافی:

در سونوگرافی از امواج صوتی با فرکانس بالا استفاده می شود و اندام های داخلی به طور بررسی می شود. یکی از آسان ترین و بهترین روش های تشخیص کیست تخمدان سونوگرافی شکمی یا سونوگرافی واژینال است.

سی تی اسکن:

در سی تی اسکن، تصاویری از مقاطع اندام داخلی گرفته می شود. این روش برای تشخیص دقیق مکان و اندازه کیست استفاده می شود.

ام آر آی:

در ام آر آی با استفاده از میدان مغناطیسی، اندام های داخلی بدن به صورت کامل و دقیق مشاهده می شود. گاهی قبل از جراحی برای تشخیص اندازه و مکان دقیق کیست پزشک ام آر آی را تجویز می کند. در موارد دیگر همان سونوگرافی کافی است.

سخن آخر

در تشخیص مشکل کیست تخمدان گاهی اوقات تاخیر وجود دارد زیرا علائم قابل توجهی ندارند و به مرور زمان تشکیل شده و رشد می کنند. بنابراین نباید به محض ایجاد درد کم شکم یا بی نظمی کوچک در پریودی نگران این موضوع شوید. اما این ها می توانند علائم اولیه کیست باشند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بارداری کیست تخمدان تخمدان مانع بارداری کیست تخمدان کیست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۵۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمربی فصل بعد پرسپولیس کیست؟

در شرایطی که فقط ۵ بازی تا آخر فصل باقی مانده و پرسپولیس در جام حذفی هم حضور ندارد بحث تمدید قرارداد با اوسمار ویرا به کندی پیش می‌رود. البته علت این کند شدن از دست رفتن جام حذفی و شرایط رقابت برای قهرمانی لیگ برتر نیست و شلوغی برنامه‌های باشگاه پرسپولیس و بازی‌های متوالی باعث شده تا خبری از جلسه جدید نباشد.

البته احتمال این وجود دارد که بعد از بازی نساجی مذاکراتی بین درویش و اوسمار انجام شود.

ظاهرا باشگاه پرسپولیس در هر صورت خواستار تمدید قرارداد با این مربی برزیلی است و حتی اگر پرسپولیس قهرمان لیگ نشود هم با این مربی تمدید خواهند کرد.

مدیران باشگاه پرسپولیس بر این باورند که در شرایط فعلی و حتی در تابستان گزینه داخلی مناسبی برای هدایت تیم خود پیدا نمی‌کنند و سراغ هر گزینه خارجی دیگری هم بروند باید مبلغ بالایی هزینه کنند.

درباره مبلغ قرارداد اوسمار هم مسئله‌ای از سوی او مطرح نشده. در واقع در جلسه اول هیچ صحبتی درباره مبلغ قرارداد فصل جدیدی اوسمار به میان نیامده در حالی که گفته می‌شد این مربی مبلغ قابل توجهی از پرسپولیس می‌خواهد.

دیگر خبرها

  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • پدر جغرافیای ایران کیست؟
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • سرمربی فصل بعد پرسپولیس کیست؟
  • چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی